Mystica
0,-
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Julerøkelse

09.10.2020


Enkelte lukter er typiske for julen. Vi forbinder det med tradisjon, og de gir oss spesielle sinnstemninger. Kongerøkelse er en av disse luktene som gir julestemning i huset.
Nesten alle husker at de tre hellige konger ga røkelse til jesubarnet, og fortsatt er f.eks Myrra en typisk julerøkelse. Kongerøkelse er en blanding av både harpiks og eterisk olje.

I Kongerøkelse finner man mange forskjellige krydderlukter som er blandet sammen. Bl.a. kanel, lavendel, roseblader og koriander. Stjerneanis, furu, muskat og nellik er også typiske dufter for julen. Kanskje finne din egen favorittlukt til jul ved å blande litt harpiks og eterisk olje?

Å lage din egen julerøkelse er faktisk ganske enkelt. Har du en morter, blir det enda enklere..
Let litt i hyllene etter krydderet du brukte til julebaksten året før. De fleste vil da finne f.eks kardemomme, ingefær, kanel og kanskje vaniljestang? Og har du noe røkelse eller eterisk olje med lukt som minner deg om julen, ja så brekk opp 2-3 pinner og få det opp i morteren sammen med 3-4 dråper av eterisk olje. Man må ikke ha røkelse eller eterisk olje. Bruk det man har. Gå ut og hent noen få barnåler. Og skrell litt av skallet på appelsinen og ta oppi blandingen. Gjør susen det:)
Tilsett 1-2 ts rapsolje og bland herligheten godt i morteren. Vips og ferdig! Har du en oljebrenner for telys, blir blandingen varmet opp og duften blir sterkere.

Lykke til da:)

Les mer...

Lily of the Valley

22.08.2019

LILY OF THE VALLEY DUFT - Liljekonvall

ARTIKLER OM DUFT-RESIN-RØKELSE-HARPIKS

En europeisk plante av liljefamilien, med brede blader og buede stengler av velduftende hvite klokkeformede blomster.

Liljekonvall (Convallaria majalis) er en velduftende blomsterplante som brukes i religiøse seremonier, verdensfeiringer, parfymer og i hager. Velkjent som Mai-liljen, betyr det "tilbake til lykke" og symboliserer ofte kyskhet, renhet, lykke, flaks og ydmykhet. Dets betydning og symbolikk er representert i kristen folklore, på mai-dagen, bryllup og bursdager, og i forskjellige feiringer over hele verden.


Andre navn inkluderer Mai-bjeller, Our Lady's tears og Mary's tears. Dets franske navn, muguet, vises noen ganger i navnene på parfymer som imiterer blomsterens duft. I det pre-moderne England var planten kjent som hanskerød, eller apollinaris (ifølge en legende om at den ble oppdaget av Apollo).

Alle deler av planten er svært giftig, inkludert de røde bærene som kan være attraktive for barn. Hvis planten inntas, selv i små mengder, kan planten forårsake magesmerter, oppkast, redusert hjertefrekvens, tåkesyn, døsighet og røde hudutslett.

I 1956 produserte det franske firmaet Dior en duft som simulerte Lily, som var Christian Diors favorittblomst. Diorissimo ble designet av Edmond Roudnitska. Selv om det siden har blitt omformulert, regnes det som en klassiker. Henri Roberts Muguet de Bois (1936),  Penhaligons Lily of the Valley (1976),  og Olivia Giacobettis En Passant (2000). 

Vi har flere produkter innen Lily of the Valley og Muguet. Bruk søkefeltet i mystica for å finne dem.

Les mer...

Krystaller: Artikkel om steiners egenskaper M-Å

31.07.2019

Denne siden bearbeides juni/juli 2019....

OPAL OLIVEN

Rensing og foryngende stein
Fremmer følelsesmessig gjenoppretting og hjelpemidler.
Bringer rask gjenoppretting fra utmattelse og bringer mening til hverdagen.

Åpner og aktiverer hjertechakraen.
Fremmer velstand og overflod.
 

OPAL ROSA

Kan gi selvfølelse. Symboliserer tro mot dine idealer igjennom etablering av kjærlighet forhold til deg selv.
Kan gi økt toleranse.

Chakra: Hjerte - Krone


OPALITT

Hjelper med å komme til rette i egen kropp. Skaper plass til dine ideer, og stimulerer evnen til å samle tankene og formulere seg i tale. Samtidig med motet til også å tørre. Gir energi, kreativitet og fremmer snillhet.

Chakra: krone  Nøkkelord: Energi og mot

 

OSUMILITT

Symboliserer forståelse for andre mennesker.
Den kan hjelpe deg med å finne årsaken.
Den kan også hjelpe ved parapsykologiske utfordringer.

 

BLUE PEARL

Stenen kan gjøre deg viljesterk og du vet hvor grensene går. Du kan fornemme lettere hva som er best for deg i en vanskelig situasjon.
Chacra: Hals

 

PERLEMOR/WHITE SHELL

Kan virke rensende på kroppen og man kan bli avslappet.
Kan jage tungsinnet og inngir nytt håp.
God ved healing.
Chacra: Tredje øye

PIETERSITT

Høy Vibrasjonssten..

Det er en veldig vakker stein som ligner en tordenvær som gir rensende energi til en forandring. Det er kjent å stimulere sterk indre side og transformasjon. Den har evne til å knytte daglig bevissthet til det åndelige for å gjøre en energisk forbindelse til ens dypere åndelige indre selv.

Den vil at du fjerne selvbedrag. Og på den måten skape det livet du vil ha. Reis deg.. Stenen beskytter deg på din nye reise.

PRASIOLITT GRØNN

Stenen er populær som talisman da den virker beskyttende.
Fordi Prasiolitt styrker konsentrasjonen, er den en ideell stein for meditasjon. Den styrker også viljen, gir glede, hjelper til nytt mot og fremmer ens egen intuisjon. Den dempende effekten på forbruket av alkoholholdige drikker påvirker også sexlysten. For eksempel, f.eks. det er kjent at biskoper og kardinaler har en Prasiolite-ring på fingeren for å beskytte dem mot slike fristelser. Til og med rosenkranser er noen ganger laget av akkurat denne steinen.

Siden 1950 kommer nesten alle naturlige prasiolitter fra en liten brasiliansk gruve. Vi kan også finne den i Nedre Schlesien i Polen. Og i Thunder Bay-området i Canada.
Naturlig prasiolitt er en veldig lys, gjennomsiktig grønn. Mørkere grønne kvarts er vanligvis et resultat av kunstig behandling.
(Vår sten er lys grønn og ekte fremstilt)

PREHNITT

Stenen beroliger miljøet og gir fred og beskyttelse. Det er en utmerket stein å plassere i hagen, og det gjør ditt hjem til et helbredende fristed for deg selv. Prehnite lærer deg hvordan du skal være i harmoni med naturen og elementene, revitalisere og fornye omgivelsene.
Prehnite er en god Feng Shui-stein, det hjelper deg med å  reorganisere, fjerne ting som ikke lenger er nødvendig, og organisere de som du ønsker å beholde. Det hjelper folk som har en tendens til å henge ved gamle og ubrukelige eiendeler eller gamle kjærlighet.

PRINTSTONE - SKRIFTSTEN

Printstone tilhører Jaspis-familien  og kommer fra nordvestlige Australia. Man tror den klarer å ha energigivende egenskaper, noe som gir en sakte, stabil, bestemt energi som trengs for å fullføre oppgaver og fullføre dem.

 

PYRITT

Følelsesmessig velbefinnende. Hevdes å kunne beskytte mot virus og bakterier. Hevdes å kunne styrke beinskjelettet. God healingstein.

Chakra: Hara-hjerte-hals

RAV
Stenen gir deg fysisk vitalitet til elskov.
Den bringer hell og lykke og kan hjelpe kroppen til å helbrede seg selv.
Chacra: Hara-Krone-Solar plexus
Str: Liten - ca. 5-9 gram

FRA VÅR ARTIKKEL OM RAV:
Fra tre og dyr til smykkesten.. Stenen som gir statisk elektristet.. Blir glatt av hudkontakt.. Blir matt hvis bare oppbevart/lagret..
 

RHODOCROSITT

Rhodochrositt er en ultranydelig, dyp bringebær-rosa eller rosenrød krystall som heter Stone of the Compassionate Heart. Det er den kjærlige edelstenen av kjærlighet og medfølelse. Rhodochrositt gir sann glede til ens liv, helbreder gamle sår og gjør det mulig å elske seg selv og andre ubetinget.
 

RHODONITT

Stenen for å ta vare på forhold…En følelsesmessig byggestein..

Navnet er hentet fra det greske ordet som betyr «rose rød». (Rhodos betyr roseaktig)
Rhodonitt er en følelsesmessig stein, en som fjerner følelsesmessige sår og arr fra fortiden, og det nærer kjærligheten. Det stimulerer, rydder og aktiverer hjertet. … Rhodonitt hjelper til i tilfeller av emosjonell selvødeleggelse og misbruk. Det oppmuntrer til uselvisk selvelskelse og tilgivelse.

RHYOLITT GRØNN

Kan styrke kroppen og lære det å bruke og nyte det du selv har.
Hevdes å kunne være god mot hudlidelser.
Chakra: Hjerte - Solar Plexus
 

RHYOLITT RØD

Stenen kan avbalansere det seksuelle forholdet mellom
kvinne og mann.
Den kan øke din energi og styrke kropp og sinn.
 

ROSENKVARTS

Symboliserer blind kjærlighet. Kan gi en beroligende energi. Kan fjerne all negativitet fra kroppen. Kan stå for nestekjærlighet. Kan være god til å heale på følelser. Hevdes å være god mot stress og spenninger.
Chakra: Hjerte

RUBIN NATUR

(Variant av Korund) 

Kan forsterke den indre energien og beskytte deg på alle nivåer. Kan fylle deg med guddommelig kjærlighet og øke din romantiske kjærlighet.
Chakra: Rot-hjerte
 

RUTILKVARTS

Avbalanserende sten, som kan stimulere det å skille det viktige fra det uvesentlige. Kan gi bevissthet på dine iboende egenskaper og opplyse sinnet. Kan gi stabilitet og fjerne uønskede forstyrrelser. Kan styrke kjærlighet og fremme egen utvikling og gi styrke og visdom.

Chakra: Hara/krone  Nøkkelord: oppløsning/styrke

RØYKKVARTS

Kan fjerne frykt og mindreverdskomplekser. Symboliserer økt sexlyst og vitalitet.
Jeg lever! Grip dagen!

 

SARD

En sten som symboliserer og lærer oss dyd og selvkontroll. Sard kan redusere usikkerhet og motvirke nervøsitet. Kan være god ved sorgbearbeiding og hjelpe oss ved å komme over sorg. Kan hjelpe oss gjennom dobbelthet, og få oss til å samle alt å se helheten Minner oss stadig på viktigheten av å gå dydens vei.

Chakra: Hara, rot og solar p.  N.ord: dyd, kontroll

 

SARDONYKS

Sies å bringe lykke til samliv og ekteskap. Kan stimulere vennskap og symboliserer hell og lykke. Kan hjelpe med å se livets verdier, forstå livet og nyte livet. Kan fjerne usikkerhet, fremme objektiv handling og styrke selvkontrollen. Kan vise oss både lyset og mørket, og gi oss et spark til å skjære i gjennom.

Chakra: Rot, krone  N.ord: Selvkontroll, mot og dyd
 

SCAPOLITE

Stenen kan hjelpe deg som er følsom til å bli mer analytisk.
Og motsatt: den kan hjelpe deg som er analytisk til å bli mer følsom.
Stenen symboliseres som en god beskytter.

SELENITT

Disse er kraftige høyt vibrasjonshelende krystaller som du kan bruke, slik at de gir klarhet i tankene, ved å rense auraen med negativ energioppbygging, både i den fysiske og psykiske legemet. Å bruke hvit Selenitt kan være kraftig for å aktivere sovende evner fra tidligere liv.

Selenitt, steinen med Angel's Vibrations, blir stadig mer sjelden. Våre gode marokkanske selenittprodukter er veldig vakre og er verdsatt av mange. Likevel er vår selenitt ikke dyrt, absolutt ikke i forhold til kvaliteten.
 

SEPTARIAN - Dragonstone

Septarisk stein er fossilisert sjøleire, et aggregat av flere mineraler. Det er en "concretion" stein som hevdes å virke jordende og binder fysiske, følelsesmessige og mentale energier. Den regulerer dine åndelige, mentale og fysiske krefter og gir indre harmoni.

Bestanddelene i Septarina stein er Kalsitt(gult), Aragonitt(brunt) og kalkstein(grå).

Septarisk stein har en generell stimulerende effekt på helsen din. Septarisk stein er også en svært egnet stein for å plassere i yoga eller treningsrom. Den virker samlede på energien og støtter prosessene for å slippe unna.
 

SERAPHINITT

Seraphimites skjønnhet og energi stiger gjennom kroppens chakraer som de seks vingede ånder av lys. Det er navngitt for - seraphimene, den høyeste rekkefølgen av engler som går på Guds trone. Deres bilde, eller deres fjærvinger, er fanget i iriserende sølv og foreslår bevegelse av en krystall av dyp skoggrunn.
Kan aktivisere alle chakraer.
 

SERPENTIN GRØNN

Serpentin er beroligende mot den følelsesmessige kroppen, slik at du kan frigjøre frykten for forandring og gjøre deg klar til å se fremover i fremtiden med forventning og spenning.
 

SERPENTIN HVIT

Serpentin, som forbinder en med naturen, er en jordstein som hjelper med meditasjon og åndelig utforskning. Serpentin, som symboliserer guddommelig kraft og visdom, åpner en vei for at kundalini-energien kan øke og føre til forening med det guddommelige og forbedrer kreativiteten. Serpentin hjelper med å hente frem visdom og hjelper til med å huske tidligere liv.SERPENTIN SØLVØYE

Serpentinsteinen har en sterk energi kjent for å stimulere til oppmuntring av kundalini-energiene. Hvis du føler at det kan være blokkeringer i noen av dine chakraer, er denne steinen et nyttig hjelpemiddel.


SHATTUCKITT

Shattuckite er en silikatstein som har høyt kobberinnhold. Det er vanligvis ugjennomsiktig og blå i farge, med nyanser faller fra lys til mørkt. Når polert på den riktige måten, danner Shattuckite mønstre av rød og blå som kan overgå skjønnheten og elegansen til den turkise edelstenen! Shattuckite er vanligvis kombinasjonen av de grønne fargene til Dioptase, pastellgrønnen av malakitt og den kongeblå av Chrysocolla.

ERFARING FRA BRUKERE OG TERAPEUTER:
Shattuckite er en sterk psykisk kommunikasjonsstein. Det ønsker også å legge til rette for en sterk forbindelse med dine personlige guider og lærere, og din kjære som har gått over. Den ønsker å bistå med utviklingen av synsk visjon, intuisjon, mediumskap, kanalisering, psykisk kjennskap og automatisk skriving, alt fra en stilling av absolutt sannhet.

 

SHUNGITT

Også kalt for Mirakelstenen

Shungitt er en svart stein, over 2 milliarder år gammel, lik kull. Det er en unik naturlig formasjon, mellom mellom amorf karbon og grafitt. Generelt sett findispersert kuleformet karbon (98%) i krystallinsk fase og en spesiell form for karbon-fulleren.

Shungitt har adsorpsjonsaktivitet, bakteriedrepende aktivitet, høye adhesjonsegenskaper, RF-beskyttelsesegenskaper. Den brukes til å beskytte mot elektrisk smog i nærheten av datamaskiner.

Shungitt har blitt brukt i medisinsk behandling siden begynnelsen av det 18. århundre. Peter den store opprettet Russlands første spa i Karelen, for å benytte seg av vannrensende egenskaper av shungitt, som han selv hadde opplevd. Så satte han sin iver i å gi renset Shungitt-vann til den russiske hæren.

 

SILVER EYE

Silver Eye gir oss mulighet til å møte utfordringer ved å hjelpe oss med å rasjonalisere de daglige problemene vi møter. Denne steinen kan hjelpe deg med å overvinne apati, og gir deg motet til å håndtere problemer og gi deg besluttsomhet til å se ting gjennom. Den antas å gi motivasjon og energi for å bringe ideer inn i livet og nå mål og drømmer. Det er også bra for å fokusere på økonomiske problemer og se dem gjennom til ferdigstillelse. For små bedrifter kan du fokusere på de underliggende problemene i virksomheten, ikke bare penger, men også kundeservice eller områder av virksomheten din som er ineffektive.

 

SKOLEZITT

Nøkkelord: indre fred, avslapping, ro, interdimensjonal reise, oppvåkning av hjertet
Chakraer: Tredje øye, Krone
Stjernetegn: Steinbukken

Healing Egenskaper: Scolezitt vekker forsiktig det høyere sinnet og hjelper oss til å få en dypere forståelse av vår sjels reise. Det er rolig energisparende meditasjon, forbedrer drømmestarten, hjelper med drømmenes tilbakekalling og astralreiser. Den rolige og beroligende energien til denne steinen bidrar til å berolige sinnet og gi åndelig forvandling. Det kan brukes til å bringe folk sammen i grupper ved å fremme toleranse og forståelse.

 

SMARAGD

Ekte kjærlighet. Symboliserer trygghet og beskyttelse.
Kan forsterke hukommelsen og det mentale. Hevdes å være lindrende mot tørre og ømme øyne.

Chakra: Hjerte

 

SNØKVARTS - MELKEKVARTS

Snøkvarts har en myk feminin energi som kan brukes til å balansere yin og yang energi, justere og balansere chakraet.
Snøkvarts fremmer mental klarhet og årvåkenhet under meditasjon.
Denne vakre stenen lærer deg tålmodighet og forståelse innen parforhold.

 

SODALITT

Stenen kan fjerne din forvirring i problemfylte livssituasjoner og hjelpe deg med å ta smarte avgjørelser.
Hevdes å kunne brukes ved problemer med stoffskifte, fordøyelse og søvn.
En sannhetens stein, sodalitt mineraler forbedrer kommunikasjon. Uenigheter og argumenter er enklere å arbeide med ved bruk av sodalite. Dette er en viktig sodalittmakt som ligger til grunn for sodalittens betydning. Det bidrar til å redusere negativitet og øke positiviteten, bistå i å jobbe gjennom uenigheter ved å sette et mer positivt lys på problemet.

Chacra: Hara-Hals

 

SOLSTEIN

Indisk solstein. Antas være en seksualitetsstein. Gir aura av seksuell tiltrekking, men kan også holde seksuelle forhold i balanse. Alt som har med seksuelle problemer og gleder kan solstein være med på å forsterke eller eliminere. Fremme den seksuelle energien.

Kan hjelpe med å forstå tidligere reinkarnasjoner og linke dem sammen med dette livet. Kan gi personlig styrke og skaper virkeliggjøring. Symboliserer åpning for erotiske følelser og livsglede. Den kan også åpne for det 3.øye. Kan være god til meditasjon, intuisjon og kreativitet. Symboliserer begjær.

 

SPHALERITT - SINKBLENDE

Stenen kan hjelpe deg med økt selvverd og skal fungere som en styrke for bevisstgjøring.
Kan bedre kontakten med vår intusjon.
Chakra: Hara panne

 

STJERNESTEN BLÅ - MIDNIGHTSTONE

Kan hjelpe med å finne kjærligheten, fremme drømmer. Kan få det skjulte fram, og støtte klarhet i tanker og syn. Kan bedre omsorgen for seg selv og andre. Syntetisk sten.

Chakra: Hals Nøkkelord: Kjærlighet, drømmer

 

STJERNESTEN GULL - GULLSTEN (Syntetisk)

Kan bearbeide negative tanker, lyse opp sinnet og gi glede. Symboliserer rikdom både fysisk og i sjelen, og kan gi ro og harmoni. Kan hjelpe ved lærevansker.

Chakra: Hals/krone Nøkkelord: Glede, rikdom

 

STROMTOLITT

Symboliserer kontakt med helbredende energier. Kan gi utholdenhet og energi til å kunne avslutte gamle oppgaver og starte på nytt. Assosieres med fysisk styrke.
Chakra: Rot-Pineal

 

THULITT

Kan hjelpe når ting skal fremlegges, presenteres eller oppføres.
Undersøker ens egen Natur ut fra logikk og kjærlighet.
Chakra: Hjerte
Funnet for aller første gang i Sauland i Telemark 1820. Navnet Thulitt er hentet fra den mytiske øya Thule som skal ha ligget bortenfor verdens grenser.. Om det var et sted ved Norgeskysten eller annet, vet man ikke..

 

THULITT GRØNN

Stenen kan virke beskyttende og minske stridslysten. Den symboliserer indre fred, og kan roe ned nervene rundt hjertet.

Chacra: Hjerte

 

THULITT ROSA

Stenen symboliserer kampen mot ensomhet. Den kan hjelpe deg til å få et bedre innsyn i deg selv.
Kan hjelpe deg til å elske deg selv.
Chacra: Hjerte

 

TIGERØYE

Kan være god til å samle spredt og detaljert informasjon. Hevdes å være god for øye og halslidelser. Kan være god mot stress, usikkerhet og humørsvingninger.
Tigerøye er et kvarts blandet med jernforbindelser, som gir den karakteristiske stripete effekten. Tigerøye har en sterk forbindelse med solen og solar plexus. Stenen er oppvarming, oppløftende og «brenner» negativ påvirkning. Det revitaliserer og får deg til å føle deg mer energisk. Støtter fordøyelsesbrann, gastrointestinal funksjon, øyne, lever og autonomt nervesystem. 

Chakra: Solar plexus-Hara

TIGERØYE MED HEMATITT

En sterk og varm stein. Kan virke på de nedre sentre. Vurderes god ved sexproblemer. Kan fremme våres viljestyrke og får oss til å stå ved hvem vi er.
Kan gi god jordforbindelse. 
Chakra:Rot - Hara

 

TIGERØYE RØD

Er en stimulerende stein og kan støtte motivasjon.

Med fokus på de nedre chakraene. Tigerøye rød kan hjelpe til med  økt selvtillit.

Det er en stein som er brunaktig rød i farge og har både lyse og mørke linjer som løper gjennom den.

Den tilhører oksygenmineralklassen og kvartsgruppen. Den har et trigonal krystallsystem, og skinn og glimmer som kan ses under dannelsesprosessen.Den røde fargen i tigerøyet er på grunn av nivået av oksidasjon som oppstår.

Red Tigers Eye mest bemerkelsesverdige steder inkluderer Sør-Afrika, Namibia, India, Canada, Brasil og USA.

Tigerøye Rød er en veldig stimulerende stein som ønsker å gi deg inspirasjon og motivasjon i alle aspekter av livet ditt. Det er en svært beroligende stein som vil holde deg avslappet og sentrert selv om du har et veldig travelt eller kaotisk liv.Når du arbeider med energien i denne steinen, vil du ha fred og harmoni uansett hvor du er, hvem du er, og hva du gjør.

 

TOPAS GYLLEN

Kan balansere energiflyten gjennom kundalinikanalen for å rette opp innstillingene av ditt sinne, følelser og din fysiske kropp på alle nivåer, mens den også healer din kropp på alle nivåer, mens den også healer din lyskropp og stabiliserer livsforandringer.
Chacra: Rot, navle, solar plexus, krone og kundalini.

 

UNAKITT

Kan hjelpe til å kontrollere sitt eget liv og skape egne skjebner. Kan bidra til større livsinnhold.  Hevdes å kunne redusere søvnløshet. God drømmestein.

Chakra: Hjerte-solar plexusVARISCITT

Hevdes å bringe glede, fred og harmoni og lindre stress. Variscitt er en glad vibrasjonssten som vil kaste glede følelser og bringe fred og harmoni til hjertet ditt. Det er utmerket å hjelpe alle med stress eller angst. Det forbedrer livet ved å generere følelser av indre fred, kjærlighet og medfølelse. Det hjelper deg med å finne løsninger på problemer og å ha større tillit til åndens kraft.

 

VERDERITT

Eng: Verdite
Verdite er handelsnavnet for en lys til mørkegrønn metamorfisk sten, sammensatt av Fuchsite og leire materiale.  Den grønne fargen på verditt skyldes spor av krom. Verdite ble oppdaget i Nord-Cape River, Sør-Afrika i områder hvor gull ble funnet. Den har blitt brukt av sørafrikanske innfødte i flere år som en dekorativ stein og for amuletter. Siden Verditt mangler hardhet, blir det oftest skåret og brukt til innleggsarbeid.

 

VESUVIAN CALIFORNITT

Kan forsterke ens sosiale adferd. Kan virke mot ubehagligheter og skuffelser.
Vesuvianite er kjent for sin evne til å hjelpe til med å frigjøre sinne og fordrive negativitet. Det lindrer følelser av klaustrofobi spesielt i relasjoner. Vesuvianite bryter kjedene der du føler deg bundet og hjelper deg med å unnslippe repeterende negative tanker og handlinger som styrker dem.

Det forekommer i stivne bergarter som syenitt og også i urene kalkstein. Vesuvianite finnes i Italia, Canada og USA. Vesuvianitt oppstår vanligvis som grønne eller oliven steiner, men kan inneholde gul, brun, rød, blå (cyprin) og lilla eller grønn( kvalitetsstein kjent som Californite som bare finnes i California USA). Stenene har en glimmende eller fettete harpiksformet glans og er gjennomsiktig til gjennomskinnelig.
Navnet Vesuvianitt ble gitt til mineralet fordi det opprinnelig ble funnet på vulkanen Vesuvius i Sør-Italia.

 

ZOISITT SVART M/RUBIN

Å lykkes, manifestasjon og virkeliggjørelse av drømmer. Symbolisere en sten for de som har eller ønsker en visjon i livet.
Finnes i fargene grønn, sort og rød.

 

TURKENITT

Stenen kan stimulere din kreativitet.
Den symboliserer fred i sinnnet, Hevdes å kunne lindre selvbedrag og angst.

Chacra: Hals

 

TURKIS

Kan fjerne egne begrensninger. Kan redusere stress og fornye kroppsenergien. Kan gi evne til å kommunisere og uttrykke seg.

 

 

TURMALIN MELON

Medfølelse, tilgivelse og nestekjærlighet.

Det "berører" hjertechakra, bidrar til å fjerne blokkeringer og balanse.

Legg merke til den tilstedeværelsen av hvitt "skinne" mellom rosa og grønn; bidrar til å holde balansen

Det er en edelsten som inviterer til medfølelse og bidrar til å dempe/berolige overdreven eller ekstreme følelser.

 

TURMALIN ROSA

Rosa turmalin er en beskyttende og rensende stein med en subtil, myk energi. Det fremmer empati, medfølelse og kjærlighet. Rosa turmalin har en beroligende effekt på angst, nervøsitet og følelser av depresjon. På det fysiske nivået støtter rosa turmalin hjertet, nervesystemet, huden og lungen.

 

TURMALIN SORT

Sort turmalin kan transformere tunge og mørke følelser, og dra det som lenge har vært fortrengt frem til overflaten.
Når du jobber med selvutvikling kan denne stenen være uunnværlig.
Sort turmalin kan beskytte oss fra negativ energi. Mulig kraftig beskyttelse mot tung eller mørk energi, spesielt for høysensitive personer.

 

ØRKENROSE

Les mer...

Nag Champa

24.07.2019

ARTIKLER OM DUFT-RESIN-RØKELSE-HARPIKS

NAG CHAMPA

Nag Champa er en duft av indisk opprinnelse, basert på en kombinasjon av magnolia (champaca eller champak) og sandeltre, eller frangipani (plumeria) og sandeltre - men når frangipani brukes, er navnet vanligvis bare "Champa ", uten" Nag ".  Det brukes i røkelse, såpe, parfymeolje, essensielle oljer, stearinlys og personlige toalettsaker.  Det er en populær og gjenkjennelig røkelsesduft over hele verden. 

En rekke blomsterarter i India er kjent som champa eller champak: Magnolia champaca, tidligere klassifisert som Michelia champaca (swarna champa eller gul champa) Plumeria rubra og Plumeria acutifolia (frangipani)Mesua ferrea (nagkeshar eller nagchampa)
Av disse — Magnolia champaca, brukes mest til å tilberede Nag Champa-duften, mens Plumeria, eller Mesua ferrea  - kan brukes til dufter kalt Champa og noen ganger Nag Champa.

Nag Champa parfymeingredienser varierer med produsenten, selv om de generelt inkluderer sandeltre og magnolia, som, ettersom planten er relatert til stjerneanis, gir duften litt krydder. Andre ingredienser vil avhenge av det ferdige produktet. Parfyme-dyppede røkelser og såper vil bruke essensielle oljer eller dufter, mens masala-røkelser vil bruke finmalte duftende ingredienser så vel som essensielle oljer.

Nedenfor ser man originalen av Nag Champa. Verdens mest solgte røkelse... Det finnes 1000vis av varianter av denne og mystica har ca. 50 forskjellige Nag Champa røkelser. I tillegg har vi Nag Champa som telys og aromaolje.

Les mer...

Benzoin duft

24.07.2019

ARTIKLER OM DUFT-RESIN-RØKELSE-HARPIKS
 

BENZOIN 

Benzoin er en balsamicoharpiks hentet fra barken til flere treslag i slekten Styrax. Det brukes i parfymer, endel slags røkelse, som en smakstilsetning og medisin.
Benzoin kalles noen ganger tyggis benzoin eller gum benjamin, og i India som loban, selv om loban via arabisk lubān er en generisk betegnelse for røkelse av røkelse, for eksempel, velduftende treharpiks.
Benzoin kalles også storaks, for ikke å forveksle med balsam med samme navn hentet fra Hamamelidaceae-familien.
Benzoin er en vanlig ingrediens i røkelse-produksjon og parfymeri på grunn av den søte vaniljeaktige aromaen og fikserende egenskaper. Gum benzoin er en viktig komponent i den typen kirkelige røkelse som brukes i Russland og noen andre ortodokse kristne samfunn, samt vestlige katolske kirker.


Benzoin brukes mest i de arabiske delstatene i Persiabukta og India, der det brennes på kull som et røkelse. Det brukes også i produksjonen av Bakhoor (arabisk بخور - duftende flis) samt forskjellige blandinger av harpiks i de arabiske landene og Afrikas Horn.
Benzoin brukes også i blandede typer japansk røkelse, indisk røkelse, kinesisk røkelse (kjent som Anxi xiang; 安息香), og Papier d'Arménie samt røkelsepinner.
Det er to vanlige typer benzoin, benzoin Siam og benzoin Sumatra. Benzoin Siam er oppnådd fra Styrax tonkinensis, funnet over Thailand, Laos, Kambodsja og Vietnam. Benzoin Sumatra er hentet fra Styrax benzoin, som hovedsakelig vokser på øya Sumatra. I motsetning til siamesisk benzoin, inneholder Sumatran benzoin kanelsyre i tillegg til benzosyre.
 

mystica.no har Benzoin som røkelse, resin/harpiks og eterisk olje. Skriv Benzoin i søkefeltet og produktene vil vises.

Les mer...

Hva er røkelse

16.12.2018

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi 

 

Røkelse eller røkelseskrydder, Species fumalis orientalis Latin. species, art, slag, i middelalderen fikk ordet betydningen krydder, fumalis, adj., av tidlig latin fumus, røk orientalis, østerlandsk, er en blanding av aromatiske droger, slik som balsamer, harpikser m.m. som ved sakte forbrenning uten ild, vanligvis ved å strøes på glødende kull, frembringer en velluktende røk. Røkelse var en av gavene Jesusbarnet fikk av De vise menn.

 

Røkelse består bl.a. av virak, olibanum, som er et stivnet sekret av Boswellia Cateri og andre Boswellia-arter som er trær som vokser i Somalia og sydvestre kyststrekningen av Arabia. Slekten er oppkalt etter Joh. Boswell som var botaniker i Edinburgh på 1700-tallet. En lager snitt i barken slik at sektretet renner ut og stivner. Drogenavnet virak kommer fra tysk Weihrauch av weihen, innvigd/hellig, og Rauch, røk.

Drogen har siden de eldste tider blitt brukt til røkelse ved religiøse seremonier. På grunn av innholdet av balsam avgir den en luktende røk når den blir oppvarmet. I Egypt ble den brukt under det sjette dynastiet (2500 f. kr.) Kongerøkelsen inneholder også flere andre planter som kanel, lavendel, koriander og rosenblader.

Historie

Røkelse og andre sterktduftende og velluktende balsamer og smurninger har i uminnelige tider blitt brukt og høyt vurdert, sørlig i østen. Vellukt hører til høytid og glede i Det gamle testamentet, og savn av den betegner sorg og hård tid. I Det gamle testamentet fortelles det at man gjennomrøker skjegg, klær og husgeråd. Røkelse ble så høyt vurdert i disse landene at en slik gave var tegn på den høyeste aktning og ære. Kongelige personer ble hedret med røkelseskrydder. Det var også vanlig å hedre de døde med røkelse. De mindre bemidlede nøyde seg med å ha velluktende urter i likklærne, men ved store begravelser ble det tent store røkelsesbål. Dette fortelles det om i Bibelen, om kong Asa og Zedekia.

På samme måte som en æret jordens mektige æret man også de himmelske maktene og søkte gjennom røkoffer å erverve seg gudenes nåde. Det antas at det selvstendige røkofferet først ble innført i den assyrisk/babylonske kulten. En har funnet offerlister og forskrifter i templenes urgamle arkiv som forteller at røkofferet var blant de midlene som ble brukt for å blidgjøre gudene. I røkelseskarene på offerbordene skulle det brennes ceder og sypress. Ved de store Baal- og Astartefestene ble det brent store mengder røkelse. Også i den egyptiske kulten ble det brukt selvstendig røkoffer. Både asiatiske og egyptiske monument viser hvordan røkelse ble ofret på alteret, i skåler og røkelseskar. Resepten på en slik egyptisk røkelsesblanding er bevart i hieroglyfene på tempelmuren i Edfu og Phile og er opptatt i Papyrus Ebers. Blandingen ble kalt Kyphi [6], og ble bare laget av prester som nøye fulgte de anvisningene som var i de hellige skriftene som ble lest under tilberedningen.

Det finnes også en resept på røkelse i Moseboken. Denne røkelsen ble bare brukt ved gudstjenesten og skulle bare lages av prester.

2.Mos. 30.34-38

Herren sa til Moses: Ta deg røkelsesstoffer: balsam, myrraolje, harpiks som lukter skarpt, og ren virak. Det skal være like mye av hvert. 35 Av det skal du lage krydret røkelse, slik som salveblanderne gjør det, saltet og ren, til hellig bruk. 36 Noe av det skal du knuse smått og legge foran loven i møteteltet, der jeg vil møte deg. Høyhellig skal det være for dere. 37 Røkelse som er blandet slik som denne, må dere ikke lage til dere selv; viet til Herren skal den være. 38 Den som lager maken til denne røkelsen for å nyte dens vellukt, skal utryddes av sitt folk.

Hippokrates brukte røkelseskurer, og i Asklepiostemplene ble de syke badet, massert, innsalvet og til slutt innåndet de røkelse for å renses og vugges inn i søvn ved hjelp av de bedøvende duftene.

I middelalderen ble det brent bål med velluktende urter på åpne plasser for å bekjempe pest og smitte. Da tobakken kom til Europa på 1500-tallet, trodde en at den hadde en kraftig luftrensende effekt så den ble til og med blandet inn i tempelrøkelsen når det var pest. Middelalderen vår også tiden for overtro. Djevelen var opphav til alt vondt også sykdom og død. Han hadde sine hjelpere hekser og trollmenn som laget trolldrikker for å skade mennesker og dyr. Dette førte til at en i klostrene opprettet et nytt embete heksepatere for å bekjempe det vonde med magiske middel som bl.a. trollrøkelse.

Røkelse var også viktig for alkymistene som hadde egne røkelsesblandinger bl.a. for Solen, Månen, Saturn og Venus.

Kristen liturgisk bruk

Grekerne synes ikke å ha brukt orientalske røkmiddel før under det 5. århundre f. Kr., men etter denne tiden brukes røkelse av både grekerne og romerne såvel til daglig bruk som ved festlige anledninger, og røkelse inngikk også i deres religiøse seremonier. I den eldste kristne kirken var all røkelse ved gudstjenesten forbudt. Først fra det 4. årh. ble det vanlig å bruke røkelse i forbindelse med gudstjenesten. De katolske kirkenes røkelse besto av Virak 200, bensoe 100, kaskarillbark 50, salpeter 25 deler.

Røken fra den hellige røkelsen ble fulgt av de troendes fromme bønner om at alt vondt skulle forsvinne ikke bare åndelig men også legemlig sykdom. Det ble etterhvert vanlig å utnytte røkelsens helsebringende kraft og en eksperimenterte med forskjellige røkelsesblandinger mot forskjellige sykdommer.

Den katolske kirkes liturgi i dag 

I den katolske liturgi benyttes røkelse i feiringen av Den hellige messe og ved den felles tidebønn, særlig til vesper.

Ved messefeiringen fører røkelsesbæreren an i inngangsprosesjonen foran prosesjonskorset. Umiddelbart deretter berøker den celebrerende prest alteret og krusifikset. Når tiden kommer for forkynnelsen av dagens evangelietekst, berøkes evangelieboken av diakonen eller presten. Etter at de eukaristiske gaver, brød og vin, er blitt bragt frem til alteret og presten har bedt gaveforberedelsesbønnene, blir er blitt båret frem i bønn svinges røkelsen over gavene, og i samme forbindelse berøkes alter og krusifiks på nytt. En ministrant overtar så røkelseskaret og berøker den celebrerende prest og deretter forsamlingen. Rett etter de to innstiftelsesbønner over nattverdselementene berøker en ministrant hhv. Kristi legeme og Kristi blod når presten eleverer dem til folkets tilbedelse.

Under messen kan man også berøke annet – i påsketiden berøkes påskelyset, og man kan berøke relikvier, adventskranser, statuer, julekrybber og annet. Ved begravelser berøkes også båren med den avdøde.

Røkelsen er en symbolsk representasjon av renselse, venerasjon (og i noen tilfeller tilbedelse) og bønn. I Salme 141 og i andre bibeltekster som for eksempel Åpenbaringsboken 8,3 representerer den de troendes bønner som stiger opp til Gud.

Fra senest 1570 og frem til 1969 gjaldt en forskrift i den katolske kirkes latinske ritus at røkelse kun kunne anvendes ved særlig høytidelige messer og ellers ikke. Dette ble endret med liturgireformen som trådte i kraft fra 1970, slik at røkelse ikke lenger bare er et høytydelighetsattributt men kan uttrykke sin symbolikk i en hvilken som helst messe.

Den katolske liturgi gjør med røkelsesbruken også anskuelig at menneske er en enhet av ånd, legeme og sjel. Under gudstjenesten tiltales alle menneskets sanser, også øyet og luktesansen. Ettersom Gud er blitt menneske, må også liturgien kunne spille på alle de sanser som kjennetegner den menneskelige erkjennelseskraft. Røkelse kan også forstås som et bilde på Guds nærvær over alt, eller på Den hellige ånd.

I andre liturgier

Røkelsen ble i stor grad renset ut fra de protestantiske kirkers liturgi, først og fremst fordi den ble oppfattet som et uttrykk for den katolske lære om messeofferet, som reformatorene avviste skarpt. Men i nyere tid kan det skje at røkelse igjen benyttes, under henvisning til Salme 141.

I de ortodokse liturgier, som for eksempel i den bysantinske ritus og i de orientalske liturgier benyttes røkelsen ofte og fritt. En gammel orientalsk forestilling om menneskets møte med Gud knytter dette til en velluktsopplevelse.

Røkelsesbrenning i Det fjerne østen

Røkelsesbruk under religiøse seremonier ble først utviklet i større målestokk i Kina, men spredte seg med årene til Korea og Japan. Røkelse spiller en viktig rolle i østasiatiske buddhistiske seremonier, for eksempel i kinesiske taoistiske og japanske shintoistiske templer.

Apotek og røkelse

I Norge har det blitt laget røkelse i apotekene. Allerede den første norske farmakopéen hadde oppskrift på røkelse. Denne skikken ble tatt opp igjen ved Svaneapoteket i Oslo som etterhvert opprettet bedriften Svanelaboratoriet. Her produseres kongerøkelse med 17–18 forskjellige innholdsstoffer. Disse importeres fra hele verden. Røkelsen selges av apotek i hele Norge. Noe eksporteres til Sverige, Danmark, Tyskland, USA og Australia. Grunnen til at apoteket begynte med denne produksjonen var at det som ble importert fra utlandet viste seg å være dårlig vare og at apoteket ønsket å selge god, ekte vare.

www.mystica.no har kanskje Norges største utvalg av røkelse. Link til våre røkelser:

https://www.mystica.no/categories/rkelsesalvie

 

Boswellia treet

Les mer...

Rosenkvarts

05.12.2018

FYSISK, EMOSJONELL & SPIRITUELL INFORMASJON

Symboliserer blind kjærlighet. Kan gi en beroligende energi. Kan fjerne all negativitet fra kroppen. Kan stå for nestekjærlighet. Kan være god til å heale på følelser. Hevdes å være god mot stress og spenninger.

Chakra: Hjerte

GEOLOGISK INFORMASJON

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Rosenkvarts

Rosenkvarts SiO2, er en type kvarts som viser en blek rosa til rose rød fargetone. Fargen er forårsaket av jern, titan og mangan. Rosenkvarts finnes vanligvis i pegmatitter og kan danne overganger til blåkvarts. Fargen varierer ikke bare fra en lokalitet til en annen, men også fra hvert enkelt eksemplar. I krystallform som er sjelden funnet, kalles den rosa kvarts, rosenkvarts eller Pink Quartz. De fleste krystaller på markedet kommet fra Minas Gerais i Brasil. Hardhet 7. Krystallsystemet er triagonalt. Den brukes som dekorativ stein og i smykker.

Funn

Rosenkvarts forekommer i Norge spesielt på Sørlandet og på Sørøya i Finnmark. På rådhuset i Breivikbotn finnes utstilt en mineralsamling fra Sørøya. Rosenkvartskrystaller er ikke funnet i Norge.

Link til Rosenkvarts produkter i www.mystica.no: https://www.mystica.no/categories/rosenkvarts

Les mer...

Bergkrystall

05.12.2018

FYSISK, EMOSJONELL & SPIRITUELL INFORMASJON

Bergkrystall kan forsterke både energi og tankevirksomheten. Bringer stjernens energi inn i sjelen. Kan gir deg mulighet for å utnytte dine talenter. Kan virke anvendbar ved kretsløp, forstyrrelse, mot svimmelhet, brannsår og smerter.

Kan brukes til å omdanne tanker til lyd. Kan gjøre det lettere å motta informasjon, fra både lærer, healer og andre. Kan styrke følelsesmessig balanse, intuisjon og er en lysbærer. Kan gi beskyttelse. God meditasjonsstein.

Chakra: Alle

GEOLOGISK INFORMASJON

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi 

Bergkrystall.

Bergkrystall er betegnelsen på klare og gjennomsiktige krystaller av kvarts. De er vanlige i hydrothermale ganger, der varmt vann på flere hundre grader med oppløste mineraler har strømmet gjennom sprekker og hulrom i bergarten og dannet utfellinger av kvarts og andre mineraler. I disse såkalte drusene i berget er krystallene blitt dannet som geometriske søyler.

Bergkrystall er en pryd- og smykkestein, men er ganske vanlig i Norge og ikke særlig verdifull. Den ble brukt i steinalderen, men det er vanskelig å fastslå i hvilket omfang. Man har ved utgravninger funnet redskaper av bergkrystall. Senere i vikingtiden ble bergkrystall slipt og brukt som perler og amulettsteiner.

Den romerske vitenskapsmannen Plinius den eldre trodde bergkrystall var permanent, frosset is. Etter renessansen ble bergkrystall omfattet med støre interesse på grunn av sin evne til å splitte lys i spektrum i 60° vinkel. Industriell produksjon av produkter utfra kvarts og bergkrystall har foregått i et par hundre år.

Noen steder er krystallene lange og smale, andre steder er de tykke og korte, ved noen forekomster har krystallene karakteristiske striper på overflaten, eller bestemte flater er redusert eller fremhevet. Slik får de en særpreget form fra sted fordi trykk, temperatur og kjemiske forhold varierer. Krystaller kan vokse seg store når de får god tid på seg til å størkne. Ofte har store krystaller grodd i veldig mange omganger da de har fått ny "næring" - mer supervarmt vann som kvarts er løst opp i. Man kan se dette på fantomkrystaller, der man kan se at det er en eller flere krystaller inne i en krystall. Ofte kan bergkrystaller også ha særegne inneslutninger, som for eksempel tynne nåler av rutil som ligger på kryss og tvers inne i krystallene.

Funn

I Norge er bergkrystall funnet på en rekke lokaliteter, som Bardu, Konnerud, Evje, Halden, Hardangervidda, Hattfjelldal, Haukelifjell, Lierne, Norefjell, Tinn og Valdres

Link til produkter av Bergkrystall i www.mystica.no: https://www.mystica.no/categories/bergkrystall

Les mer...

SATYA Røkelse

03.12.2018

Shrinivas Sugandhalaya er produsent av den berømte Satya Sai Baba Nag Champa. For mange mennesker, når de tenker på røkelse, kommer Satya og Nag Champa i deres tanker. Vi har et bredt utvalg av deres mest populære dufter, inkludert Nag Champa, Super Hit, Satya Natural og mange andre. Masala-baserte røkelser. Satya Sai Baba røkelse - originalen

Link til Satya produkter i www.mystica.no: https://www.mystica.no/categories/satya

Les mer...

Ametyst

02.12.2018

AMETYST

 

 

 

FYSISK, EMOSJONELL & SPIRITUELL INFORMASJON

En kraftig og beskyttende stein, ametyst beskytter en fra alle former for negativ energi. Med sterke helbredende og rensende egenskaper, beroliger og stimulerer denne steinen sinnet til å gi mentalt fokus, følelsesmessig sentrering og åndelig bevissthet.

GEOLOGISK INFORMASJON

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Formel SiO2

Gruppe Nettverksilikat

Farge Lilla

Krystallsystem trigonal

Kløv Ingen

Hardhet (Mohs) 7

Strekfarge hvit

Tetthet 2,65

Ametyst er en lilla variant av kvarts, SiO2. Den er den mest etterspurte varianten av kvarts og en populær edelsten som har vært brukt til smykker i lange tider. Ametyster finnes vanligvis i pegmatitter; i hulrom, druser, sprekker og geoder. Her kan ametysten vokse ut fra veggene og innover og på den måten utvikle fine krystaller. Ametyst får sin fiolette farge av jern (Fe3+) og titan (Ti4+). Geologisk forekommer de i både gamle og unge bergarter. I Norge er ametyst funnet på en rekke lokaliteter. Ametyst er lykkesteinen for februar måned.

 

Kulturhistorie

Ordet 'ametyst' kommer fra gresk, 'améthystos', og betyr 'uten rus'. Grekerne og romerne bar steinen fordi de trodde ametyst ville hindre dem i å bli berusede. Allerede i Oldtidens Egypt ble den mye brukt til smykker. Historisk har ametyst i perioder vært en svært eksklusiv edelsten og frem til det 18. århundre, ble ametyst regnet blant de mest verdifulle edelstener (sammen med diamant, safir, rubin og smaragd). I de norske kronjuveler, som konge- og dronningkronen er det flere fasettslipte ametyster. Den har blitt mye brukt som lykkestein og sies å beskytte mot trolldom. I den kristne mytologien er ametyst et symbol for altervin. Den er vigd til den hellige Valentin og forekommer iblant i bisperinger. I middelalderen ble ametyst ansett som et symbol på kongelige og den ble brukt til å dekorere engelske regalier. Middelalderens soldater i Europa brukte ametyst-amuletter som beskyttelse i kamp i den tro at ametyster kunne helbrede mennesker og holde dem avbalanserte. Tibetanere anser ametyst som hellig for Buddha og lager bønne-perler av den.

Farger 

Slipte ametyster

Fargen på ametyst kan variere, fra lys rosa-fiolett til dyp lilla. På eksponering for langtids oppvarming, på over 300-400°C blir ametysten gul, oransje eller brun. Den kan også bli helt fargeløs. Og det finnes ametyst fra enkelte lokaliteter som etter varmebehandling blir grønn (Prasiolitt). Gule kvartssmykker, kalt citrin, er gjerne brent ametyst, men får da en mørkere gultone enn naturlig citrin. I tillegg finnes det også syntetisk ametyst på markedet.

Bestråling med UV-lys og/eller langvarig eksponering for sollys vil ofte føre til at fargen på ametyst kan bli gradvis svakere over tid.

Former og fasonger

Steinen har en hardhet på 7 i Mohs skala (hardhetsskala). Smeltepunkt:1650 ± 75 °C. Den har en 6 siders avsluttende pyramideform. Ametyst-krystaller blir ikke veldig store, krystaller lengre enn 30 cm er svært sjeldne. Krystaller blir funnet i mange forskjellige former og fasonger, de mest vanlige vekstformene er:

1. I druser som krystall-aggregater i hulrom; mest vanlig i vulkanske bergarter, men også i hydrotermiske årer, og til og med i hulrom i sedimentære bergarter;

2. Septer-vekst på andre farge varianter av kvarts (som f.eks røykkvarts); mest vanlig i høy til middels temperatur-miljøer som alpine sprekker og pegmatitter;

3. Split-vekst krystaller i hydrotermale årer i malmforekomster, men også i vulkanske bergarter.

4. Som enkelt velformede krystaller i små hulrom og sprekker, særlig i vulkanske bergarter.

5. Som hydrotermale fyllinger i vener, ofte med flere vekstfaser med variabel farge som forårsaker et båndet mønster.

 

Funn

Store mengder ametyst blir hentet ut fra delstaten Minas Gerais i Brasil, hvor den forekommer i store geoder i vulkanske bergarter. En stor del ametyst kommer også fra Uruguay. Andre land hvor det er gruvedrift etter ametyst er Sør-Korea, Østerrike, Finland, Russland, India, Madagaskar, Zambia, USA og Canada.

I Norge er ametyst funnet på en rekke lokaliteter, som Arendal, Konnerud, Feiring, Fræna, Gjøvik, Holmestrand, Holmenkollen, Pasvik, Risør, Sotra, Stange og Sørøya

Link til Ametyst i www.mystica.no

https://www.mystica.no/categories/ametyst

 

 

 

 

Les mer...

Krystaller: Artikkel om steiners egenskaper A-M

17.04.2018

ALFABETISK OVERSIKT OVER EGENSKAPENE TIL STEINENE/KRYSTALLENE
BESKRIVELSE OG EGENSKAPER AV STEINER/KRYSTALLER
GEOLOGI/OPPRINNELSE

A-M

 

AGAT, APRIKOS

Kan gi styrke, mot og tålmodighet. Kan styrke vår ansvarsfølelse og gi forståelse for våre egne handlinger. Hjelper til ved å virkeliggjøre vår personlighet og kan forsterke de handlinger som danner vår personlighet.

Chakra: Hara

AGAT BAHIA

Beskyttelse, styrke, harmoni, balansere yin yang energi, mot, helbredelse, styrke kreativitet, øke energi, jording, forbedringer levetid, selvtillit.

AGAT BLOMST

Myk rosa agat med delikate formasjoner av kremhvite blomster, som "presser" seg til overflaten.
Disse stenene er sjeldne..
Blomsteragat er en form for myk rosa Agate/Kalsedon med en vakker feminin energi.
Det vil få deg til å forfølge drømmene dine, nyte livet og tenne jentekraften din.

AGAT, BLONDE – Blondeagat

Kan styrke selvbildet og selvverd, berolige, rense, gi trygghet og overblikk. Kan hjelpe med å skille det vesentlige fra det uvesentlige. Kan beskytte mot hissighet, styrke oppmerksomheten og bidra til å ta veloverveide avgjørelser. Bidrar til å vise hvem du er.

Chakra: Hals/solar p. N.ord: Selvverd, trygghet, ro

 

AGAT, BLUE STORM 

Stenen kan styrke vårt fokus i hverdagen. Den kan hjelpe oss til å ta de rette valgene i livet, selv om de går mot alle odds. Den kan hjelpe deg under mekling.

Chacra: Hals

 

AGAT, BOTSWANA – Botswana agat

En lykkesten som kan styrke selvverd, øke selvtillit, dempe uro og bringe uventet glede. Kan virke samlende og avklarende, og bidra til at man blir mer verdsatt av andre. Kan øke kreativiteten, dempe et heftig temperament, gjenopprette ubalanser, løse opp blokkeringer og fjerne seksuell skyldfølelse.

 

AGAT, BÅND

Kan virke beskyttende og gi styrke.

Balanse i Yin Yang-energiene. Kan stabilisere auraen og ha en rensende effekt.

Chakra: Hjerte-Hals

AGAT CHEETAH

Agat Cheetah holder seg til bakken, noe som gjør dem til de mest jordede steiner.
Denne stenen innehar viten om å hvile oss når vi trenger det. For å restituere seg og være klar med ny energi når det trengs. Uten hvile vil din kraft svinne hen..Denne stenen hjelper deg til å huske å hvile..uten dårlig samvittighet. Bare du vet best om din kropp. Noen trenger mer hvile enn andre..Så følg din overbevisning ..ikke normen i samfunnet.
Arbeid med disse vakre steinene for å forbedre livskraften din, øke utholdenheten og hjelpe deg å håndtere og jobbe med energien din på de mest sunne måter.

 

AGAT, CRAZY LACE 

Steinen kan oppnå en meget høyt psykisk nivå.

Kan være til hjelp for lavt biorytme. Kan bringe balanse, ro i den psykiske energi.

Chakra: Rot-Hjerte

 

AGAT, DENDRIT

Stenen kan hjelpe deg til et lettere liv, så du kan nyte

hvert øyeblikk. Den kan hjelpe ved ryggproblemer og uro.

AGAT FIREWOOD

En  vakker sten i Agat-familien som styrker motivasjonen og gir deg en energiboost.
Den forsterkede motivasjonen skaper en positiv endring i livet ditt og det øker også din lidenskap. Mye positivt kan skje:)

 

AGAT, GRÅ - grå agat

En grå agat er en beskyttende stein, som beskytter mot stress, mareritt og farer. Sies å bringe velstand, beskytte mot ulykker og lærer oss å skille mellom ekte og falske venner. Gir ro, og får oss til å innse når vi tenger hvile, når vi må stoppe, og når vi må ta tak.

Chakra: Flere. Nøkkelord: Beskytte, ro, skjelne

 

AGAT, GRØNN 

En sten som kan være god ved bearbeiding av sorg og smerte. Kan Gi selvtillit og hjelper med å se kjærligheten. Skal kunne stimulere den analytiske sans og fremme presisjon. Kan vekke ditt medfødte talent, og stimulerer oppfattelsesevnen i enhver situasjon.

Chakra: Hjerte Nøkkelord: Selvtillit, oppfattelse

AGAT, GUL

Symboliserer styrke og harmonisering av hjertet. Kan gi balanse, vitalitet og glede. Sies å bringe velstand. Kan virke styrkende, beskyttende og støttende.

Symboliserer lykke, vennskap og velstand.

Chakra: Solar p.

 

AGAT, GRØNN FANCY - Fancyagat

Agate fancy er både jordende og åndelig, og sies å virkeliggjøre åndelige opplevelser i vår hverdag. Stimulerer mentale funksjoner, bringer klarhet, stabilitet og motvirker bekymringer. Bringer kjærlighet og overvinner negativitet, motvirker stress og negative drømmer, og beskytter oss mot farer.

Chakra: Flere N.ord: klarhet, stabilitet, åndelighet

 

AGAT, HVIT– Hvit agat

Kan hjelpe med å finne din indre kjerne og din egen sannhet, og til å være som du er. En sten for de som tør og leve selv og ikke ønsker å leve gjennom andre. En sterkt individuell sten, for å finne sin egen plass i universet. Kan gir fred, godhet og sikkerhet.

Chakra: Krone

Nøkkelord: Fokus, selvstendighet

 

AGAT, KAMEL - Kamelagat

En jordingsstein, harmoniserer yin og yang energiene. Energiene virker sakte men har stor styrke. Nyttig hjelper for å finne skjulte sannheter, og motvirker følelsesmessige traumer. Stabiliserer og bidrar til fysisk, intellektuell og følelsesmessig balanse.

Chakra: Rot Nøkkelord: harmoni, jording, balanse

 

AGAT, LILLA – Lilla agat

Kan skape forandring og hjelpe til med å elske seg selv. Hjelper ved å skille det vesentlig fra det uvesentlige, og hva som virkelig har verdi. Kan redusere sårbarhet, øker sensitiviteten, gir dypere innsikt og stimulerer innlevelsesevnen.

Chakra: panne Nøkkelord: Fullgjørelse

 

AGAT, MOS - Mosagat

Kan stimulere vilje og vitalitet, og styrker selvtillit og selvaksept. Kan gi mot, veltalenhet, trygghet, velvære og en god jordforbindelse. Kan bidra til et liv i balanse, og mot til å komme videre. Kan gi overskudd og styrke personlige karaktertrekk, og styrke selvbildet.

Chakra: Hjerte Nøkkelord: Balanse og vitalitet

AGAT, MOS ROSA

Agat Rosa Mos er en kjærlig stein som resonerer med hjertechakraet.

Den fungerer på følelsene og helbreder dem og hjelper sterkt med selvuttrykk.
Reparerer eventuelle emosjonelle ubalanser eller problemer i forholdet mellom foreldre og barn.

AGAT, MOS RØD

 Stenen kan hjelpe deg i konflikter slik at du lettere kan forstå andres meninger.

Skal du i forhandlinger - ta stenen med deg. Den kan kanskje hjelpe deg.

Den kan hjelpe til så det blir gode løsninger for alle parter.

Chacra: Rot

AGAT, NATUR

Kan fremme selvtillit, styrke og gi beskyttelse. Kan gi mot og handlekraft.

Chakra: Rot

AGAT PALMETRE

En avbalanserende sten som gir god jordforbindelse, og hjelper til med å fjerne bekymringer. Stimulerer fokusering og sentrering, og hjelper til med å holde fast på våre ønsker. Gir ro, letthet og energi til å nå våre mål. Stimulerer til å ta et skritt av gangen, og til å forandre det du kan uten å bekymre deg om resten.

 

AGAT, ROSA

En blid sten som gir kjærlighet til seg selv, og kan øke selvrespekten. Kan være god for de som stiller store krav til seg selv, og vekker dine medfødte talenter. Kan gir styrke, og stimulere analytisk sans og presisjon.

Chakra: hjerte Nøkkelord: Selvrespekt

 

AGAT, RØD – Rød agat

Stenen sies å bringe lykke, hell og rikdom. Kan hjelpe til ved bearbeiding av fortvilelse og nedstemthet. Stimulerer egen verdighet, og øker selvtilfredsheten. Tillater oss å le av oss selv, og forsterker evnen til å elske seg selv.

Chakra: hara Nøkkelord: Verdighet, mot nedstemthet.

AGAT SARDONYKS

Onyx er et sammensveiset utvalg av oksidmineralkalsedonien, og Sardonyks er en rødbrunfarget.
Trøsteren og hjertehealeren, brukes til å tømme og aktivere hjertechakraet for generell velvære og følelsesmessig ro.
Kraftig beskytter av hjertechakraet. Kjent som "mulighetenes stein"

 

AGAT, SLANGESKINN

Stenen sies å gi smidighet, tillit og tro. Brukes for å få fram kundalinikraften. Kan gi styrke når man har mye jobb å gjøre. Kan bringe lys og glede til det indre følelsesliv.

Chakra: Rot, hjerne, hara

 

AGAT, STJERNE - Stjerneagat

Skaper balanse mellom den fysiske og psykiske kropp. Gjør bevisstheten mer sentrert og fokusert, og bidrar til å samle tankene. Hjelper til med å beholde energi og overskudd der det hører hjemme hos oss selv. Får deg til å være deg selv på alle plan.

Chakra: mange Nøkkelord: Sentrering og balanse

AGAT,  SVART

Er en igangsetter som gir inspirasjon og handlekraft. Stenen hjelper til med å dytte deg i gang ved manglede tiltakslyst. Hjelper ved planlegging, og ved å realisere ønsker og drømmer. Er en fredsstein, og kan være god til å skape positive endringer i livet.

 

AGAT, TRE

Denne flotte steinen kan gi økt tempo og mulighet for å oppnå rikdom. "Jeg er i likevekt med meg selv og naturen". Kan virke mot uttørring.

Chakra: Hjerte-krone

 

AGAT, TURITELLA

Sies å utrette alt og har ubegrenset av muligheter. Virker beskyttende når man arbeider med åndelig utvikling, og forbinder det åndelig med jording. Hjelper til ved å lette overgangen til noe nytt. Gir mot til forandring, og forteller at det er viktig å være tilstede i vår fysiske kropp. Energi sirkulasjon.

Chakra: Rot Nøkkelord: Muligheter, ånd og jording

ALABANDITT

Av den informasjonen som er tlgjengelig antydes det at den hjelper kroppen vår til å opprettholde en balanse.
Hvorvidt dette er balanse som i en åndelig og sentrert tilstand eller om dette er vår fysiske balanse på grunn av det faktum at det er ment å hjelpe med problemer med indre øre, er ikke helt klart.

AKTINOLITT

Stimulerer kreativitet, og kan være god hjelp for å lære bedre, få bedre fokus og konsentrasjon. Virker beroligende, beskyttende og øker energien. Kan motvirke uønskede tilstander. Aktiverer og fremmer nyskapelse og handling for å få realisert idèer. Øker selvsikkerheten og hjelper med å nå mål.

Chakra: Hara  N.ord: kreativitet, overblikk, handling

AKVAMARIN


Aquamarine fanger opp de livlige helbredende kreftene til de gamle, livgivende vannet på jorden. Aquamarine-steinen er kjent i gammel folklore som skatten av havfruer, og er en viktig komponent i din helbredende perlesamling fordi den bidrar til å koble til vann, opprinnelsen til livet på planeten.

Med Aquamarine-edelstenen kommer lykke i bølger, spesielt når du holder det nær hjertet ditt.


ALABAST

Alabaster er en form for gips. Fordi det er en litt smuldrende stein, kan den faktisk brukes til krittmarkering. Det er for det meste hvitt i farge, noen ganger vil det bare ha et "hint" av myke farger også. Det er en veldig myk stein, 2 på en skala fra 1-10. 
Men fordi Alabasten er en så myk stein, kan den brukes på forskjellige måter. Kanskje det mest nyttige blant sine steinhelende egenskaper er dets absorpsjonsegenskaper som kan bidra til å trekke energier som du mangler på noen måte.

ALMADINE


Almandine Garnet er den vanligste typen granat. Når du sier Garnet, beskriver den gruppenavnet for ulike nært beslektede mineraler. Almandine Garnet er fra Garnet gruppen, samt Grossular Garnet, som vanligvis er ugjennomsiktig, selv om de gjennomsiktige eller gjennomsiktige former er vakre edelstener.
 

AMASONITT

Kan dempe voldsomme følelser, bekymringer, frykt, irritasjon og negative energier. "Når jeg viser hvem jeg er, fylles jeg med mot".

Chakra: Hjerte


AMASONITT, ROSA

En som sies å skape harmoni i livet og som kan hjelpe til med å gi orden i kaos. Kan gi muligheter for perfeksjonisme og skal lære oss å forstå dobbelthet. Forsterker og viser oss at kjærligheten er ren og universell. Løser opp blokkeringer.

Chakra: Hjerte

 

AMEGREEN

En emosjonell sten som kan skape en kjærlig medfølelse. Den sies å kunne stimulere synske evner og styrke din viljestyrke.

Chakra: Solar plexus

 

AMETRIN

En blanding av ametyst og citrin. Ny begynnelse, og stimulerer evnen å omsette erfaringer konstruktivt. Gir deg styrke i kraft av din viten. Fjerner utrygghet og hjelper med å gå rett vei. Virker balanserende, øker selvaksepten, og støtter ved forandringer. Fremmer hjelp fra åndelige veiledere, og likevekt

Chakra: panne Nøkkelord: kvantesprang, ny start

 

AMETYST

En varm og elskelig stein. Fra gamle kilder hevdes det at stenen kan være god ved søvnproblemer, mavepine, migrene, feber og mareritt. Kan virke avstressende.

Chakra: Pineal-Krone

 

AMETYST, BÅND - Båndametyst

Kan hjelpe sjelevenner med å finne sammen og å forstå hverandre. Sies å kunne stimulere drømmer og åndelig kontakt.

Sies å ha samme egenskaper som ametyst: Den kan rense, berolige, beskytte, åndelig kraft og utvikling, klarhet i drømmer, tillit, tro, klarhet, edruelighet og dempe stress.

Chakra: Panne/krone N.ord: Sjelevenn, åndelighet

AMFIBOLITT - ANGELS PHANTOM

Denne stressreduserende kvartsen gir fred og ro. Har en nydelig vibrasjon som vil hjelpe deg å nå de høyere nivåer i meditasjon.
Disse kvartsskrystallene kommer i en rekke farger.
En av få steiner som kan brukes til å få kontakt med englevesener, og for å finne en dyp følelse av indre ro og ro.

 

AMMONITT

Ammonitter er gruppe av avdøde blekksprut. Levde for 100-200 millioner år siden.

Kan styrke forbindelsen mellom den fysiske og åndelige kropp.

Chakra: 1 og 4

 

ANGELIT - Englestein 

Hevdes å gi fred & ro i sinn. Kan gi interesse og forståelse for astrologi & matematikk.

Chakra: Hals - Hjerte

 

APASJETÅRE

Kan hjelpe til å se bedre i mørket og kan løse gammel sorg, bringer tilgivelse. Hevdes å være en god kommunikasjon- og kanaliseringsstein.

Chakra: Alle

 

APATITT, BLÅ

Kan hjelpe mot angst. Kan gi en meget tørr hals under en meditasjon.

Hevdes å gi tilgivelse. Kan lindre halsbrann-

Chakra: Alle

 

ARAGONITT, BRUN

En sten som symboliserer skarpsindighet og trygghet og kan gi en fin balanse mellom følelser og intellekt. Energiene kan virke harmoniserende og være en god hjelper for å kontrollere og balansere følelser. Kan avstemme våre ytterpoler og dempe nervøsitet.

Chakra: Flere

ARAGONITT, HONNING

Stenen kan hjelpe deg med balanseringen i din spirituelle utvikling. Den er meget sensitiv kan dempe din angst.
Den er en god meditasjonssten.
Chacra: Tredje øye - Solar Plexus


ARAGONITT, GRÅ

Aragonitt er veldig hjelpsomme talismaner for mentale og åndelige problemer. Alle av oss har problemer. Noen er fysiske, noen åndelige. Våre liv ville være morsommere og mer produktive hvis vi kunne kvitte seg med dem. Bekymring, angst, frykt og tvil kan bokstavelig talt kvele oss og gjøre våre liv elendige. Når krystaller er karbonater, har de jordens energi til byggherrer. Disse krystallene, som Aragonitt, er gode i applikasjoner der noe nytt må gjøres fra noe gammelt. Trearbeidere, steinarbeidere, kunstnere, malere og andre involvert i kreativ kunst drar nytte av denne typen krystaller..

 

ARAGONITT, GUL - Gul Aragonitt

Symboliserer sentrering, tålmodighet og skal fremme en indre forelskelse. Avbalanserer kroppen, og skaper ro og hvile i ditt indre. Sies å gi disiplin og utholdenhet i dagligdagse aktiviteter. Lærer deg å elske deg selv, som er en forutsetning for å elske andre. Gir trygghet under ansvar.

Chakra: Solar p. Nøkkelord: Tålmodighet, indre ro

 

ARAGONITT, KALSITT/ Aragonitt stripet

En sten som sies å være pålitelig og som kan øke vår prakiske sans. En sten for fredelighet.

Chakra: Hara, Solar p.

 

ARTINOLITE - Heksefinger 

Stenen kan hjelpe deg til bedre konsentrasjon. Den kan hjelpe deg når du skal lære deg noe nytt.

Stenen hevdes å være beskyttende og gi økt energi.

Chacra: Rot-Harra

 

ASTROFYLLIT

Astrofyllitt er en energisk kraftig stein som tilfører hele systemet ditt med lys, og kan hjelpe deg med å gjenkjenne hensikten din med å være her når det lyser opp ditt sanne jeg.
Sagt å ha en rolig, autentisk og oppriktig energi, kalles den også 'ekteskapsteinen', da den fremmer tro, sannhet og fullstendig ærlighet mellom partnere i et forhold.
Meget høy vibrasjonssten. Bra for healer utøvere.

Hevdes å finne glemte krefter og styrke. Kan vise oss når en dør lukkes, åpnes en ny.

Chakra: Krone - Rot

 

ATLANTASITT

Hevdes å gi en befriende fred i de hjemlige områder.

Kan hjelpe deg til å tenke kjærlighet og snakke klokt.

Sies at den gir økt oppmerksomhet og overvåkenhet når det kommer til det følelsesmessige.

Chakra: Hjerte

 

AVENTURIN, GRØNN

Kan gi hell i både kjærlighet, arbeide og pengesaker.

Det hevde at den gir balanse i den mannlige og den kvinnelige energien.

Chakra: Hjerte

 

AVENTURIN, GUL

Kan forminske vrede og surmuleri. I følge gamle skrifter kunne stenen bli brukt mot sultfornemmelse, stress, problemer med milt, lever og bukspyttkjertel.

 

AVENTURIN, ORANSJE

Virker vitaliserende og oppmuntrende, og gir en motiverende energi som stimulerer deg i din videre vandring i livet. Reduserer sinne og surhet. Gir en balansere fleksibilitet, i forhold til fysiske, intellektuelle og følelsesmessige utfordringer. Motvirker stress

Chakra: Hara. Nøkkelord: Vitalitet, balanse, ro
 

AVENTURIN, RØD

Virker vitaliserende, motiverende, entusiastisk og oppmuntrende. Gir en oppløftende energi som harmonerer kropp og sinn. Gir fysisk, intellektuell og følelsesmessig fleksibilitet. Demper sinne og surhet. Åpner opp eget hjerte og fremmer ny kjærlighet.

Chakra: Hara/Solar p. N. ord: Motivasjon, vitalitet

 

AVENTURIN, ROSA

Stenen kan gi deg pågangsmot og lette balansen og likevekten mellom det følelsesmessige, det fysiske og det åndelge. 

Chacra: Hjerte

BASALT

Bringer fysisk og mental styrke og mot. Øker energinivået. Roer ned følelser. Forbedrer kreativitet. Bringer stabilitet.Hjelper med sinnekontroll.
Fra gammelt av: Betraktet som en fruktbarhetstein for kvinner.

 

BERGKRYSTALL

Bergkrystall kan forsterke både energi og tankevirksomheten. Bringer stjernens energi inn i sjelen. Kan gir deg mulighet for å utnytte dine talenter. Kan virke anvendbar ved kretsløp, forstyrrelse, mot svimmelhet, brannsår og smerter.

Kan brukes til å omdanne tanker til lyd. Kan gjøre det lettere å motta informasjon, fra både lærer, healer og andre. Kan styrke følelsesmessig balanse, intuisjon og er en lysbærer. Kan gi beskyttelse. God meditasjonsstein.

Chakra: Alle

 

BERYLL, AQUAMARINE - AKVAMARIN

Den kan bedre din sikkerhet og gi deg mot. Den kan oppmuntre

deg til å "alltid være beredt". Sies og gi gi emosjonell og

intellektuell stabilitet og øke din kobling til

ditt høyere jeg. Kan gi din aura beskyttende skjold.

Chacra: Hals og krone

BLUE LIBERITE

Denne fantastiske steinen har et solid stykke Blue Liberite (også kjent som Que Sera/Serra) som har blitt polert i en nydelig form. Blå Liberite, eller Que Sera, antas å være en stein av kjærlighet, helbredelse og beskyttelse. Det antas å beskytte elektromagnetisk energi, øke psykisk kommunikasjon, hjelpe meditasjon, hjelpe helbredelse av vev og lindre stress.

Chakra: Alle

 

BLUE PEARL 

Stenen kan gjøre deg viljesterk og du vet hvor grensene går. Du kan fornemme lettere hva som er best for deg i en vanskelig situasjon.

Chacra: Hals

 

BRONSITT/BRONZITT

Kan stimulere til positiv energi og gi arbeidsglede.

Kan påvirke hørselen og styrke jordforbindelsen.

 

BUDDSTONE/budstone/Africa jade/Prasem

Kan hjelpe til å nå egne mål. Sies og øke vurderingsevnen og finne egne løsninger.

God meditasjonsstein. En sten som åpner og arbeider med hjertechakra. Kan omformer negativ energi til positiv energi. 

Chakra: Hjerte

 

CALCEDRONROSE 

Stenen kan øke livsgleden og gi deg bedre ansvarsevne.

Chakra: Tredje øye-krone

 

CALCEDON, BLÅ

Blå Kalsedon er en demurekrystall, subtil og mystisk, kul og rolig, eterisk, men solid. Den har innbydende, myk blå gjennomsiktighet og en nesten umerkelig bevegelse i steinen som påkaller en stillhet av stille ærbødighet. Det beroliger, og snakker om ånd og tillit.

Chalcedony er kjent som talerens stein, stenen til den som må måle sine ord. Det oppfordrer refleksjon og meditasjon, sin milde utstråling forbereder seg til handling. Den store romerske rektor, Cicero, sies å ha hatt en rundt halsen sin.


CALSEDON, FANCY

Stenen formidler håp og kjærlighet. Dette er en veldig god meditasjonssten og den virker rensende på kropp og sinn.
Ny kraft og utholdenhet forbindes også med denne stenen. 

Chakra : Hjerte-Krone-Hals

Stjernetegn: Væren


CALSEDON, GUL

Unike Kalsedon Gul letter selvtillit og bringer fred til indre refleksjon. Det kan fjerne fiendtlighet og oppmuntre til en lyshjertet optimisme. Fargene varierer fra kombinasjoner av grønn, gul, oransje og brun. 

CELESTIN

Celestin er en søt blå krystall med en nydelig, mild oppløftende vibrasjon. En klynge av denne herlige blå steinen i rommet ditt er utmerket for din følelsesmessige tilstand som det er beroligende og oppløftende. Den har sterke metafysiske egenskaper som vil hjelpe deg med å utvikle profetiens gave og andre psykiske evner


CHARIOTE

Charoite er kjent som en sjelstein som kan gi sterke fysiske og følelsesmessige helbredende energier. Det er en kraftig åndelig stein som vil minne deg om å leve i nuet.
Livet er veldig flyktig, og denne steins energier vil minne deg om å gjøre så mange uforglemmelige øyeblikk som mulig.Når du er gammel og grå, vil du ha mange minner å se på igjen.

 

CHIASTOLIT-Slangeøye

Kan hjelpe med å få fotfeste i situasjoner med mye fornyelse og forandring.

Kan hjelpe mot selvundertrykkelse.

Når jeg erkjenner hvem jeg er vil veien fremover være åpen.

 

CHRYSOCHOLLA -SHATUKITT

Denne anses å være en meget god spirituell stein.

Brukes ved kanalisering.

Kan øke de astrologiske evner.

Hevdes å gi indre styrke og mot.

Kan styrke hukommelsen.

 

CHRYSOPHRAS - Krysopras 

Kan virke beroligende.

Kan l ære deg å akseptere og forstå de livsoppgaver du gjenomlever.

Kan hjelpe deg med å treffe et valg. 

Chakra:Hjerte

 

CHYTA 

Stenen kan virke beskyttende.

Den kan minske ditt sinne og dempe stridslysten.

Den kan være god til meditasjon.

 

CINNOBER DRAGEBLOD

Cinnabar har sterke metafysiske egenskaper, og det er kjent som en stein for manifestasjon og verdiskapning, og har blitt kalt "Handelsstenen".Energien til denne steinen kan gi en økning av rikdom til virksomheten din.

 

CITRIN

Kan gi selvkontroll og hjelpe mot mareritt, urolig mave og eksamensnerver.

Chakra: Solar plexus-krone


CITRIN GRØNN

Som en profesjonell støttestein, forbedrer Citrin samspillet for alle som jobber i salg, handelsbank, kasinoer, sport og treningsstudioer og media. 
Citrin styrker indre lys og gnister kreativitet og fantasi. Den er ideell for kunstnere av alle slag.
Citrin er en utmerket krystall for mellommenneskelige forhold. Det jevner familie- eller gruppeproblemer, og fremmer løsninger og sammenhengskraft.
Det hjelper også med å forstå og håndtere absorberte visninger fra de rundt oss.
Å bære en Citrin tiltrekker kjærlighet og lykke, og vakter mot de som ville bryte ditt hjerte. Det er også et effektivt skjold mot tross og sjalusi.

 

CORDIERITT (IOLITT) 

Stenen kan gi deg styrke, autoritet og trygghet.

Den kan hjelpe deg til å nå spirituelle mål.

 

CYANITE, SVART m/Rubin

Fra India

Renhet. Cyanite behøver aldri og bli renset. Kan gi ro og mildhet.

Kan fjerne sinne og frustrasjon. Hevdes at den ikke mottar negativ energi og har ubegrenset anvendelse.

Det hevdes den anses som kontrollsteinen.

 

DALMATINER

Kan hjelpe til å bearbeide fortiden. Hevdes å gi kontakt med egen kraft og hjelpe også bruke denne positivt. Kan øke gleden og samarbeidsviljen.

 

DIOPSID

Stenen kan være en god hjelper for matematiske og analytiske oppgaver.

Den kan hjelpe oss med å forstå våre følelser.DOLOMITT GRÅHVIT

Kan styrke femininitet og hjelpe å sette ord på tankene.

Disse rosa, pastell, melkefylte eller klare fargede bergarter er et naturlig slipemiddel og svamp i ett. Klare varianter, spesielt rosa, brukes til mykt åpen og halv hjertechakra. Tilrettelegger å gi, motta, generøsitet, spontanitet, kreativitet og energioppløfting.Dolomitt er en mild stein som oppfordrer veldedige tiltak, generøsitet og gi av alle slag, så vel som å motta. Det oppmuntrer også energisk tenkning, opprinnelig tenkning, spontanitet, kreativitet og manifestasjon.

Det kan bidra til å utvikle utholdenhet for å håndtere hyperaktive mennesker. Det brukes også til å stoppe energilekkasjer fra chakraene, og for å balansere og justere chakraene. Den stabiliserer både menneskelige og mineralske energier, og når de plasseres strategisk i et hjem med andre mineraler, balanserer de den energiske atmosfæren. Det er en spesielt god stein for å lindre sorg og beroligende vondt, ensomhet og angst.

 

DOLOMITT RØD

Kan styrke femininitet og hjelpe å sette ord på tankene.

 

DRAGONSTONE 

En god jordingssten. Kan være god til å bistå i kommunikasjon

med andre og hjelpe til for å bli hørt og forstått.

Chakra: Rot-Solar Plexus

 

DUMORTIERITT

Kan brukes ved spenninger.

Kan være god ved øye-hals-ørelidelser.

Chakra: Rot-Hals

 

EKLOGITT

Eclogite renser hjertet og solar plexus chakraene, og bidrar til å eliminere negative følelser av frykt, skyld, sinne og skylden med en mild, kjærlig energi. Eclogite støtter åndelig vekst, som bidrar til å levere bevissthet.

LYKKESTENEN:)

 

EPIDOTT SNØFNUGG

Disse stenene er Epidote, men med en høyere andel kvarts enn du normalt ville forvente. De er derfor en litt lysere farge enn vanlig, og på grunn av disse to faktorene blir de markedsført som "Snowflake" epidote.En nydelig stein som hjelper oss å bygge videre på hvem vi egentlig er, i stedet for hvem vi ønsker vi var!

ERFARING FRA BRUKERE & TERAPEUTER:

Epidote er en stein som kan støtte alle healingsprosesser og en som bidrar til å styrke den generelle helsen. Det stimulerer leveren, galleblæren og hjelper med fordøyelsesprosessen i tynntarmen. Epidote kan hjelpe til med nervesystemet, hjernen og skjoldbruskkjertelen.

 

ELFENBEN JASPIS

Ivory jaspis - Porcelanit dendrit 

Kan skape energi og livsglede i sine omgivelser. En stein med meget sterk energi.

Kan hjelpe deg med å nå dine mål.

Chakra: Hara-Pinal-Solar Plexus

 

FALKØYE

Symboliserer overblikk, iaktagelse og klar tankegang. Kan øke evnen til å se bak tingenes tilstand, og gjennomskue hvordan ting virkelig er. Kan øke fokus for både å kunne følge og nå mål. Kan redusere nervøsitet og angst, og får deg til å gjøre de forandringer som du ser. Ønsker kan bli virkelige.

Chakra: Rot/krone Nøkkelord: Overblikk, klarhet

 

FELDSPAT GRØNN HVIT

Det hevdes at Feltspat kan hjelpe til med å tenke nytt og annerledes.. på din vei til ditt mål.

GEOLOGI
Fra edelstenenes verden ser det ut til at kvarts er det rikeste mineral i verden. De mange kvarts varianter inkluderer citrin, ametyst, ametrin, chalcedony, aventurin, onyx, agat, tigerøye, røykfylt kvarts og rosenkvarts.

Men fra mineralogisk synspunkt er det feldspar som er det vanligste mineral. Faktisk er feltspar nesten 60% av jordskorpen. Feldspar er en gruppe mineraler som er preget av tilstedeværelsen av aluminiumsilikater med kalium, natrium, kalsium og barium.

Blant de kjente feldspat edelstener er månesten, ortoklase, amazonitt, andesin, labradoritt og sunstone.

 

FLINT

Anses som en hellig sten, fordi den har mange metafysiske og helbredende egenskaper. Det ble gjennomført som en talisman for beskyttelse. Flint er det som trengs for å beskytte seg mot onde ånder og beskytte en fra ondskap. Det fjerner uoverensstemmende energi og negativitet fra folk og hjemsøkte steder.

Flint ønsker å bidra til å gjøre frekvensskiftet avgjørende for å manifestere åndelige inspirasjon i det fysiske. Flint, et stykke utrolig kraft og intensitet som bringer høyest mulige åndelige frekvenser ned til den fysiske verden gjennom manifestasjon. Den begrenser den eteriske kroppen mer helt inn i det fysiske planet av virkeligheten. Dette vil påvirke både selvbevissthetens og livets bevissthetskraft. En av de viktigste tingene folk gjør er å få sitt fokus tilbake i den fysiske verden.

 

FLUORITT

Genisteinen. Kan gi deg utholdenhet.

Fluor betyr "å strømme" - det er tid for inspirasjon.

 

FLUORIT, REGNBUE 

Kan gi en umiddelbar erkjennelse og en hjelp til å kunne uttrykke seg rasjonelt.

Kan skape Forbindelse mellom den fysiske og spirituelle vekst.

Chakra: Alle

 

FLUORITT, GRØNN

Kan fjerne roms negative energi og omdanne den til universal lys og kjærlighet.

Kan være god for: Mave - fordøyelsesproblemer og ved halsbrann.

Chakra: Hjerte

 

FLUORITT, GUL – Gul Fluoritt

Symboliserer visdom, forståelse og individualitet, og kan gjøre det lettere å sette egne grenser. Kan beskytte mot andres projeksjoner, og gjøre deg bevisst dine egne. Kan motvirke nervøsitet etter stressede situasjoner. Kan forsterke kreativitet, og hjelpe ved utvikling av psykiske evner. Sies at den kan gir mer viljestyrke, handlekraft og gjennomslag.

Chakra: Solar p. N. ord: projeksjon, sannhet, renser

 

FLUORITT, LILLA

Mer informasjon kommer.

 

FLUORITT, MIX

Mer informasjon kommer.

 

FORSTEINET TRE

Sies å gi ro, styrke og jording, og gir tid til frihet og ettertanke. Gir overblikk og overskudd, og roer ned irritasjoner. Er generelt styrkende på de fleste livsområder. En sten for håp og tro, og er egnet for den som ikke frykter sannheten. Sentrer og samler tanker, finn egen kraft og stimulerer konsentrasjonen.

Chakra: Rot Nøkkelord: egen kraft, jording, sannhet

 

FUCHSITT, m/rubin

Den kan ekspandere ditt medvitende og formidle en følelse av nytt liv, nye ideer og øke motivasjonen. Kan oppmuntre deg til å søke i "grunnstammen" din - for å søke forklaring og for å finne tilbake til rett spor.

Chacra: Hjerte & krone

 

GIRASOL KVARTS

Mer informasjon kommer.

 

GRANAT

Flott og "kraftig" stein som hevdes fra gamle kilder kan påvirke ben, rygg, hjerte, lunge og blodomløp.

Chakra: Rot, hara, hjerte.

 

GRANAT, GRØNN

Kan stimulere lysten til å lære og skjerme mot nedbrytende krefter. Kan påvirke våre sanser og tanker.

Chakra: Hjerte

 

GRANAT, RØD

Kan gi deg økt mulighet til å finne skjulte ting.

 

GROSSULAR

Stenen kan gi styrke og stabilitet ved store utfordringer.

Hevdes å kan øke fruktbarheten og hjelpe deg til å bedre samarbeid.

Chacra: Hjerte-Rot-Hara-Solar Plexus

Finnes blant annet i Konnerudgruvene - Norge.

 

GRØNN SHEEN OBSIDAN 

Kan hjelpe deg med å bli kvitt følelser fra gammel romantikk.

Den kan hjelpe deg i nye og ukjente situasjoner som du frykter.

Chacra: Hals

 

GUL CALSITT 

Kan gi glede. selvsikkerhet og en deilig følelse av tilfredshet. Sies og bringe barnet frem i oss og gi ny og økt livsglede.

 

GYLLEN KVARTS/GOLDEN HEALER QUARTS

En universell og empatisk healende energi og er meget anvendbar ved bruk av healing.

Kan gi deg tilgang til informasjon fra høyere åndelige nivåer.

Chacra: Solar plexus og krone

 

GYLLEN TOPAZ/GOLDEN TOPAZ

Kan balansere energiflyten gjennom kundalinikanalen for å

rette opp innstillingene av ditt sinne, følelser og din

fysiske kropp på alle nivåer, mens den også healer

din kropp på alle nivåer, mens den også healer din lyskropp og stabiliserer livsforandringer.

Chacra: Rot, navle, solar plexus, krone og kundalini.

 

HELIOTROP

Viser vei til idealisme. Kan øke kreativiteten og beslutningsdyktigheten. God ved nye vennskap.

Chakra: Rot, hjerte

 

HEMATITT - BLODSTEIN

Hematitt el. Blodsteinen kan styrke optimismen og arbeidsgleden. Hevdes å være til hjelp mot søvnløshet og redusering av mareritt.

Chakra: Rot

 

HEMATITTKVARTS

Hematittkvarts har en noe lettere energi enn en ren hematitt. Kan gi styrke, selvrespekt, robusthet og utholdenhet, og gi en mild jording. Kan virke avbalanserende og stimulere til positive handlinger. Utstråler fysisk energi og vitalitet, og kan motvirke nervøsitet. Kan hjelpe med å forstå livet og vår utvikling.

Chakra: Alle Nøkkelord: Styrke, kraft, positivitet

 

HEMIMORPHITE 

Er en stein som kan hjelpe til å oppnå et positivt selvbilde og selvrespekt.

Hevdes at den motvirker frustrasjon og uro.

Kan gi kraftfull healing og beskytte mot ondskap.

Hevdes å være en lykkestein.

Chakra: Hjerte

 

HOVELITT, BLÅ - howlit

Er i utgangspunktet en gråhvit naturlig howlitt som er farget blå. Sies å kombinere årsak med observasjon, og kan gi klar og rettferdig dømmekraft. Kan bringe ro over samtaler, skjerpe observasjonen og gi mot til fritt å utrykke følelser. Sies å skape fortrolighet. 

Chakra: Hals,krone,hjerte Nøkkelord: Observasjon

 

HOVELITT, HVIT

Kan gi mot til å fremme ens karakterer og oppmersomhet på ens fortrinn.

Hevdes å kunne fjerne smerte - stress. 

Chakra: Alle

 

HYPERSTEN

Mer informasjon kommer.

 

IOLIT/IOLITE

Syn: Kordierit el. Vannsafir.

 

Kan være en meget kraftig mediativ og healende stein.

Kan hjelpe deg med å utvikle ditt intuitive kreativitet.

Det hevdes at den unner deg livet og lærer deg å nyte synet. 

Chacra: Alle, men spesielt hals, 3øye og krone.

 

JADE, GRØNN

Jade kan styrke modenhet, visdom, rettferdighet og realisme. Hevdes å stimulere tankene. Kan gi følelsesmessig balanse og virke beroligende. Kan gi hell i kjærlighetsforhold og holde negativitet borte.

Chakra: 2 og 4

 

JADE, GUL

Kan gi en indre ro og heale energien mellom årsak og virkning, og kan styrke kontakt mellom mor og barn. Gul jade står for lykke, og kan bedre forståelsen av livet. Kan virke stimulerende, oppmuntrende, tiltrekke lykke og minske sorg. Kan gi modenhet og forståelse for dine handlinger, og innsikt til å gjøre forandringer.

Chakra: Solar pleks. Nøkkelord: Harmoni, forståelse

 

JADE, HVIT

Mer informasjon kommer.

 

JADE, NETRITT

Mer informasjon kommer.

 

JASPIS, FOSSIL

Hevdes å hjelpe en til å komme over de vanskeligste perioder i livet.

Kan motvirker legemets nedbrytning. 

Chakra: Pineal-Rot

 

JASPIS, BILDE 

Kan hjelpe deg til å mimre.

Hevdes å virke beroligende.

Det sies at hvis Jaspis Bilde blir plassert i et rom, absorberer den negativ energi.

 

JASPIS, BIRDEYE 

Balansere mellom Yin og Yang. For endringer og utvikling.

Kan stimulere kreativiteten for de som er klare for neste steg.

Jording på alle nivåer.

Chakra: Harra - solar plexus

Les mer...

Trykk Enter for å søke eller Esc for å lukke