Gigantisk utvalg
Fri frakt over 1000,-
Til kassen
Totalt: 0

Meny

Logg inn

Handlekurv / 0 produkter

Handlekurven er tom

Usikker på hvor du skal starte?
Se våre nyheter
TOTALT 0,-
Megastort utvalg | Fri frakt over 1000,- | Fysisk butikk åpen mandag til fredag 0930-1430 - lørdag 1200-1600

Opptil 30% rabatt på røkelse

Citrus bergamia er et lite tre som blomstrer om vinteren. Saften smaker mindre sur enn sitron, men mer bitter enn grapefrukt.
Fra fruktens skall presses en eterisk olje, bergamottoljen. Den er gul eller grønn av farge og har en sitrusaktig duft og bitter smak.

 

populært i Bergamott

-25%
Bilde av Herb & Earth Bergamott ...

Art.nr: 2019900

69,- 52,-
-38%
Bilde av PrimaVera Bergamott 5ml ...

Art.nr: 12387g50e

229,- 142,-
Nyhet
Bilde av Fiore d'Oriente Essensiell ...

Art.nr: sm33611

399,-
Viser 1 til 3 (av 3 produkter)

Bergamottolje brukes til fremstilling av parfyme og som dufttilsetning i kosmetikk. Den brukes også som smakstilsetning. For mange vil smaken være kjent fra earl grey te. Enkelte vil også kjenne smaken fra General Snus og Skruf.
En essens hentet fra den aromatiske huden eller denne sure frukten brukes til å smake Earl Grey og Lady Grey te, samt sukkervarer (inkludert tyrkisk fryd. Det brukes ofte til å lage marmelade, spesielt i Italia. I Sverige og Norge er bergamot en veldig vanlig smakstilsetning i snus. På samme måte i tørr nesesnus er det også en vanlig aroma i tradisjonelle blandinger. Carpentierbe, et selskap med base i San Giorgio Morgeto, lager en fordøyelseslikør avledet fra bergamot markedsført under navnet Liquore al Bergamotto.
I Frankrike, spesielt Ardennes-regionen og byen Nancy, brukes essensielle oljer laget av frukten til å lage et firkantet, flatt godteri kalt «Bergamote de Nancy».
Les hele artikkelen her: http://www.sagamesser.no/bergamott/